Läs mer ...

Om Akina

och Kenzai

- som alla akitor vi träffat på har de en stark personlighet. Via Bilderna/ Lönkarna till vänster kan du löra könna dem genom beröttelser och bildgallerier.

Alla hundvalpar är oemotståndliga

Familjen hade hoppats på att kunna utöka flocken under denna vår. Det blev ett dygnslångt dividerande och vi fram- förde synpunkter på att någon av de lugnare valparna skulle nog passa bättre. Vi har ju en viss Akina att hånsyn till. Dialogen med Inokidokis gick bra. Det gick också bra för mig att ta en tidig semester, för att kunna hjälpa till övervaka valpens första utveckling.

Föregående valpköp

Vår första Akita – Akina – som nu är sex år, hämtade vi i början på maj och det blev en härlig semester för min del. Hemma med valpen och årets bästa semesterväder. Jag hoppades på en upprepning, men tvingades erkänna för mig själv att tiden hade så gott som runnit ut. Den gången hade vi haft tålamod och väntat från augusti till maj innan vi kunde få hem Akina (se bild till höger) Jag tog mod till mig och ringde de två Akita – uppfödare jag haft kontakt med och förklarade min situation samt att vi inte längre var valpspekulanter.

Hasse ringer från Söderhamn

Samma helg ringde min bror och frågade hur det gick med vårt planerade valpköp. Han fick förklaringen ovan. Då visste han bättre besked och att det fanns en kennel i hans hemlän som faktiskt hade Amerikansk Akita valpar till salu.

Samma dag tog jag kontakt med Helena Pylvänäinen och Inokidokis och resultatet av det samtalet kommer så småningom att beskrivas i ord och bild på dessa webbsidor!